forte pharma
Home » Składniki
forte pharma składniki

SKŁADNIKI PRODUKTÓW FORTEPHARMA

Korzystając z wiedzy o tym, co daje nam natura, jesteśmy w stanie stworzyć najwyższej jakości produkty, które czerpią z tego, co w niej najlepsze. Które z naszych składników, odpowiadają za pozytywne efekty? O tym dowiecie się poniżej.

glony wakame
Glony wakame
Glony wakame (Undaria) pomagają w kontroli masy ciała, przyczyniają się do metabolizmu tłuszczów, co ułatwia kontrolę masy ciała oraz hamują apetyt.. Ich historia rozpoczęła się w chłodnych wodach u wybrzeży Północnego Pacyfiku. Pierwsze wzmianki o ich wykorzystywaniu sięgają VIII wieku. Ze względu na walory smakowe i zdrowotne, były wykorzystywane przez Japońskich farmerów. Substancją czynną, która w głównej mierze definiuje ich cechy, jest fukoksantyna.
Kurkuma
Zbierana w Bhutanie, ekoregionie wolnym od pestycydów – znana również jako szafran indyjski lub szafran orientalny. Wykorzystywana nie tylko w kuchni, ale również w medycynie Dalekiego Wschodu. Swoje dobroczynne właściwości zawdzięcza związkowi o nazwie kurkumina.
Konjac
Pochodząca z Chin bylina, która naturalnie występuje w wilgotnych i gorących miejscach Ziemi. Osiągnięcie dojrzałości zajmuje jej nawet 10 lat, a życie trwa niespełna 3 dni! Znajdujący się w nim błonnik, wchłania ogromne ilości wody. Nawet 200 krotność swojej wagi!
czarna porzeczka
Czarna porzeczka
Czarna porzeczka ułatwia odchudzanie, przyczyniając się do redukcji masy ciała, wspomagając metody dietetyczne. Jej wyjątkowe właściwości pochodzą nie tylko z owoców, ale też i z liści. Medycyna ludowa korzystała z jej dobrodziejstw. Posiada bardzo dużą ilość witaminy C.
Jesion
Wyciąg z jesionu jest znany z działania ułatwiającego procesy eliminacji, w tym wydalania wody przez nerki. Najstarszy i jednocześnie najgrubszy jesion w Polsce przetrwał blisko 415 lat! Roślina ta pochodzi najpewniej z obszarów półkuli północnej, na której panuje umiarkowany klimat. Swoje właściwości zawdzięcza zarówno korze, jak i liściom.
Zielona kawa
Nazywana również kawą niepaloną. Omijając proces palenia, ziarna są w stanie zachować wysoką ilość kwasu chlorogenicznego, który wpływa na przyswajanie cukru w organizmie. Tak jak klasyczna kawa, zawiera wysokie ilości kofeiny.
Wiązówka błotna
Wiązówka błotna nasila czynność wydalniczą nerek. Właściwości wiązówki mają szerokie zastosowanie zarówno w kosmetyce, jak i ziołolecznictwie. Część z jej zalet jest znana już od średniowiecza. Zawiera wiele substancji aktywnych, które korzystnie wpływają na zdrowie. Są to m.in. flawonoidy, czy glikozydy fenolowe.
Hibiskus
Występujący w Afryce i Azji krzak Hibiskusu posiada kwiaty, o bardzo wyrazistym smaku. Odpowiadają za to znajdujące się w nich kwasy organiczne. Na smaku się jednak nie kończy. Hibiskus cechuje ogrom właściwości prozdrowotnych. Zawiera między innymi błonnik, karoteny, czy flawonoidy.
zielona herbata
Zielona herbata
Zielona herbata znana jest z działania ułatwiającego eliminacje wody. Zielona herbata pobudza metabolizm lipidów.
kminek
Kminek
Kminek ułatwia trawienie i łagodzi uczucie wzdęcia. Kolendra sprzyja równowadze jelitowej i ogranicza wytwarzanie gazów jelitowych oraz przyczynia się do wspomagania trawienia.
menu-circle
KUP TERAZ